Kvetoucí zelený čaj Oriental Beauty 1 ks Více informací
Tak to je nádherný kvetoucí čaj, nejmladší lístky zeleného čaje zabalené v květech měsíčku a jasmínu. Po uvaření se to celé umělecky rozvine jako rozkvetlá květina a odhalí své jedinečné hodnoty. Pití zeleného čaje má mnoho zdravotních vlastností, včetně: pomáhá snižovat špatný cholesterol a má příznivý vliv na trávicí procesy.
Složení: zelený listový čaj, měsíček a květy jasmínu.
Měsíček lékařský (Calendula officinalis) díky své schopnosti vázat toxické metabolické sloučeniny pomáhá posilovat obranyschopnost organismu včetně boje proti rakovině. funguje:
baktericidní,
protizánětlivé,
urychluje proces granulace a hojení ran,
má také antispasmodický účinek.
Květy měsíčku obsahují: flavonoidy, karotenoidy, triterpenové alkoholy, silice, organické kyseliny (oleanová, jablečná, salicylová), pryskyřice, slizy, hořčiny, fytoncidy, saponiny, vitamíny (A, C a P), minerální soli (hodně hořčíku a mangan).), taniny a hormony.
Okvětní lístky měsíčku se často přidávají do čaje a tinktur, protože obohacují jejich chuťové a zdravotní vlastnosti. V mnoha zemích, včetně: v oblasti Středomoří, stejně jako v Číně a Japonsku je pojídání květin nebo jejich poupat velmi oblíbené. V Polsku je tento zvyk v poslední době stále více módní. Lidé s alergií a citlivostí na nové potraviny by měli začít jíst květy měsíčku v malých množstvích, po jednotlivých kouscích. Vlastnosti měsíčku lékařského:
uvolňuje žaludeční křeče,
pomáhá při bolestech po operacích žaludku a žlučových cest,
zvyšuje sekreci žaludeční šťávy a žluči,
zmírňuje příznaky zažívacích potíží - má antibakteriální a protizánětlivé vlastnosti,
urychluje hojení ran a popálenin,
ničí některé streptokoky a stafylokoky,
má zklidňující účinky, snižuje krevní tlak,
posiluje obranyschopnost organismu.
Země původu: provincie Fujian, Čína
Způsob přípravy:
Do skleněné nádoby, například džbánu o objemu asi 0,5-1 litru, nalijte vodu o teplotě asi 80 °C.
Pak do ní jemně vložte kvetoucí čajovou kouli.
Louhujte asi 8 minut, poté nálev nalijte do šálků.
Květinu lze ihned po vychladnutí znovu louhovat (můžete louhovat, dokud neztratí chuť).
Skladování: Skladujte v suchu při teplotě do 25°C, v dobře uzavřeném obalu.
Děkujeme za objednávku, prosíme o hodnocení.
Napsat recenzi%RECENZEPRODUKTU