Instantní káva nám dovoluje rychle a snadno připravit horký nápoj, ať jsme kdekoli. Vše, co potřebujeme, je horká voda a šálek. Šálkem kávy mnoho z nás začíná nový den.
Pojďme si dopřát trochu luxusu výběrem vynikající kvality kávy z těch nejlepších zrn Arabica a Robusta. Skvěla, vyjímečná chuť v kombinaci s rychlostí přípravy udělaly z instantní kávy jeden z nejoblíbenějších nápojů dnešní doby.
No a jak se tedy vyrábí instantní káva?
Ta nejlepší instantní káva se vyrábí ze stejných kávových zrn jako kávová zrna. Pražená kávová zrna se pouze v průmyslovém měřítku podrobí vysokotlaké vodní extrakci, podobně jako při přípravě kávy doma nebo v kavárně, a následně se výsledný extrakt podrobí odpařování a lyofilizaci. Tak vznikají krystaly, prášek nebo granule zvané instantní káva.
Lyofilizovaná káva dostupná v našem HANIELL se prodává také se skvělými příchutěmi. Jedinečné aroma kávy s přísadami vám zpříjemní rána! Často v kavárnách vídáme různé ochucené likéry, které si můžeme ke kávě vyžádat. V případě instantní kávy je to jednodušší, protože si instantní kávu můžeme koupit v naší oblíbené příchuti. Např.:vaječný likér, Tiramisu, lískový oříšek, máta, Snickers a další skvělé příchutě.
Instantní káva si po dlouhou dobu zachová svou jedinečnou chuť a aroma a její příprava zabere jen chvilku. K přípravě skvělého nápoje nám postačí káva, hrnek a voda o vysoké teplotě. Proto ji milují lidé po celém světě. Odhaduje se, že téměř 50 % milovníků kávy pije instantní kávu. Obzvláště populární je v Evropě a USA